Ostsufflé

Snyggt tillbehör till finmiddagen. Ostsufflé är betydligt enklare att göra än det ser ut.

Tournedos

En av livets absoluta njutningar är en mör köttbit som stekts till perfektion. Vad som är perfektion varierar såklart beroende på vem man frågar. Dessa har en röd kärna och perfekt stekyta. Vill man ha dem mer well-done så steker man längre helt enkelt. Det bästa tipset för att lyckas…

Hummerbakelse

Festlig och lyxig smördegsbakelse med hummer som garanterat gör succé på nyårsfesten. Receptet ger ca 10 hummerbakelser.

Kuvertbröd

Små portionsbröd som är lyxiga att servera till de flesta huvudrätter. Har man smör i bröd så håller det sig saftigt längre och det är gott att äta utan att bre smör på. Kuvertbröden kan formas lite hur man vill, som runda eller avlånga bullar, som kringlor eller ta fram…

Gratinerad hummer à la LCHF

Festlig förrätt med hummer och utan kolhydrater.

Hummerglass på örter

Denna exklusiva förrätt är väldigt god och passar att överraska några riktigt trevliga vänner med. Foto: Klas Andersson.

Blow Job

Lekfull partydrink som dricks utan att använda händerna: Fatta glaset med munnen, böj huvudet bakåt och svälj. Grädden ska rinna längs hakan! Tips! God variant: Lägg till din favoritlikör, t.ex. bananlikör, Cointreau eller amaretto och minska på de övriga ingredienserna.

Cordon Blue

Cordon Bleu (fra. “blått band”) är en benämning som används på en rad företelser. Den mest kända är restaurangskolan Le Cordon Bleu, som årligen utbildar 20.000 elever i 5 länder i kokkonstens ädla lagar. Men Cordon Blue är även en maträtt som i huvudsak består av kött, skinka och ost….

Hummer thermidor

Klassiskt franskt hummerrecept som finns i många mer eller mindre korrekta versioner. Ugnsgratinerad hummer är en perfekt förrätt i en nyårsmeny eller vid andra festliga tillfällen.

Sprudlande kärlek

Lyxig champagnedrink som smakar kärlek. Receptet är givetvis för två personer, precis som lycklig kärlek.

Bresaolalindad fläskfilé med sparrissås

Festlig och smakrik fläskfile med italiensk bresaola. Den italienska lufttorkade nötköttet bresaola görs av nötlår som lufttorkas i 2-3 månder kryddat med salt, peppar och andra kryddor, som kanel och muskot. Servera bresaolafilén med ungstekt potatis.

Hallonmousse

Hallonmousse är gott som efterrätt med lite färska bär eller som fyllning i en tårta, gärna tillsammans med choklad. Mousse-receptet kan göras med vilka frysta bär som helst.