Chia Fresca

Chiafrön har ätits av indianstammar i Sydamerika i tusentals år. Sedan några år tillbaka har de även “upptäckts” av oss andra. Vi är lite lätt efter kan man säga. De anses extremt lämpliga för fysiskt aktiva personer. Chiafrön innehåller massor av mineraler och vitaminer, men framförallt så är de en…

Enkel chiligryta

Enkel chiligryta med nötkött.

Ugnsbakad thaikyckling

En krångelfri familjemåltid med en härlig smak kokosnöt och grön curry. Passar även bra som matlåda.

Kolasås med kondenserad mjölk

Underbart kolasås, som ursprungligen kommer från Sydamerika och där går under namnet dulce de leche, gjord på kondenserad mjölk med härligt smöriga toner som passar både till glass och i bakverk.

Vitlöksräkor med sting

Heta räkor som antingen steks eller wokas.

Empanadas

Köttfärspiroger med sting. Empanadas serveras överr hela den spansktalade världen.

Chimichurri

Argentinsk kall grillsås som passar bra till kött.

Enkel grillad marinerad kyckling

Marinerar man kycklingen innan man grillar den så blir den saftigare och smakrikare. Det här är ett enkelt recept på marinerad grillad kyckling. Servera kycklingen med tzatziki eller hummus.

Moqueca de Camarâo

Moqueca är en traditionell brasiliansk rätt med rötter i maya-kulturen. Som tillbehör passar kokt ris.

Kalvlever med bacon, portvinsås och chipotlekryddad potatisgratäng

Är man osäker på om man tycker om inälvsmat ska man börja med kalvlever. Riktigt fin kalvlever är ljus och mör och har en delikat smak. Undvik nötlever eftersom den har en grövre struktur. lammlever är ett betydligt bättre alternativ, om än svårare att hitta.

Picanha med pebresås och svarta bönor

Picanha är det brasilianska namnet på rostbiffkappan eller locket. Du kan alternativt använda rumpstek eller hel bit rostas. Vassa köttknivar är på sin plats vid servering.

Brasiliansk räkpanna

En enkel och god räkpanna med smak av det brasilianska köket. Servera med pasta, ris eller vitt bröd.