Broccolipaj med västerbottenost

En enkel broccolipaj med god smak av västerbottensost. Pajskalet blir härligt frasigt och kräver inte någon förgräddning.

Ingredienser (4 portion)

Pajdeg
4 dl vetemjöl
50 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
Fyllning
100 g+100 g riven västerbottensost
300 g broccolibuketter
3 ägg
2,5 dl matlagningsgrädde
½ tsk salt
nymald svartpeppar

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Pajdeg: Blanda ihop alla ingredienserna, knåda till en smidig deg.

Kavla degen och tumma ut den i pajformen.

Fyllning: Koka broccolibuketterna lätt.

Blanda 100 g riven västerbottensost, ägg, matlagningsgrädde, salt och peppar till en äggstanning.

Placera ut broccolibuketterna i pajskalet.

Häll på äggstanningen.

Strö över 100 g västerbottensost.

Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter.

You May Also Like

1.Brill

Kanongod vegetarisk paj!
2.dorota zetocha

supergod,har provat även med spenat istället broccoli,mums!
3.karinALICEsonny

Grymt god, men gör inte som jag och använd fryst broccoli, det tog lite längre tid i ugnen och den blev lite lite blötare än jag skulle vilja haft den, men otroligt god ändå! Använd färsk broccoli, det ska jag göra nästa gång!
4.Underbart god paj

En helt underbart god paj. Vår tonårige son blev också lyrisk över den. Desutom är den enkel och billig att göra. Och det försämrar ju inte betyget. För oss fungerade fryst broccoli aldeles utmärkt: - Koka upp vatten med lite salt och strösocker i en kastrull. - Då vattnet börjat koka lägg i den frysta broccolin i kastrullen med lock på. - Då vattnet precis börjar koka igen ta av och häll broccolin försiktigt i ett durkslag och använd den sedan i pajskalet. Det blir jättebra!
5.Johanna

Supergod paj!! Den godaste jag ätit.. =)
6.Sesse

Kanongod och enkel!
7.Glada mamman

Lite besviken på pajskalets känsla av sockerkaka. Hade kanske blivit godare med filodeg. Fyllningen helt ok. Kommer inte göra den igen.
8.tuttifrutti

Så jätte god paj :) Lätt och baka, Rekomenderas!
9.Marie

Fick mig att börja göra paj, använder receptet på skal till alla sorts fyllning. Toppen recept!
10.Mami

Vill veta om det går att frysa?
11.Amelie

God!!!
12.Linnea

super god paj, kommer garanterat göra snart igen!
13.Alexandra

Jättegod paj - har blivit ett stående inslag till midsommar, kräftkalas och jul. Pajdegen är super och kan användas till många andra pajer.
14.Tessan

Enkel och underbart god!!
15.Henrik

Provade att tillsätta 1 paket knaperstekt bacon och det blev sanslöst gott! ;)
16.Ellinor

Jag tog också baccon och det blev supergott. Har även testat att frysa bitar av pajen och det fungerar.
17.Berith Olsson

Mycket enkel o god paj. Till och med barn som inte äter grönsaker åt pajen igår på våran fest. Jag använde färsk broccoli. Kommer att göra den många gånger.Obs. görs på riktigt smör som framgår av receptet.
18.Johanna

Riktigt gott! Denna kommer bli en klassiker hemma hos oss!
19.Johan Fahlberg

Det här är den absolut godaste västerbottenpaj jag har ätit! Däremot tycker jag att det är lite för lite ost, så vi använder alltid totalt 250-300g västerbottenost, som vi delar upp i två delar och annars följer receptet. Då får man en superb paj där broccolin och västerbottenosten samspelar på tungan.
20.Karin W

Väldigt god och enkel. Favoriten hos mig!
21.Evelina

Supergod o lätt att göra!!! Bytte till prästost då den osten råkade vara på rea o jag skulle göra paj till 60pers.. det vart väldans lyckat!
22.Barbro

Botten smaklös och mera panpizza än paj. Även fyllningen smaklös trots mer västerbottenost än enligt receptet.


* = Obligatoriskt fält