Om du inte redan ätit denna rätt så tycker vi att du bör testa. Buffalo wings är perfekt som tilltugg i soffan med sport på tv:en tillsammans med en kall öl i handen. Du behöver bara lägga cirka tio minuter i förberedelser och därefter sköter sig vingarna sig själv i ugnen. Många tycker om starka såser så istället för en vanlig ädelostsås att doppa vingarna i så kan du krydda extra med cayennepeppar.
Buffalo wings
Ingredienser (8 portion)
1 kg kycklingvingar
2 msk salt
6 msk neutral olja
4 selleristjälkar
Chilivinägersås
4 röd spansk peppar
4 röda paprikor
2 msk neutral olja
1 dl sherryvinäger/rödvinsvinäger
2 msk korianderfrön
2 msk paprikapulver
Ev. tabasco
Ädelostdipp
200 g ädelost
400 g Philadelphiaost
2 dl mjölk
salt och malen svartpeppar efter behag
Tillagning
Ädelostdipp: Börja med att mixa ihop ost och mjölk till en slät sås, krydda sedan med salt och peppar ställ in kylskåpet för att få den sval till servering.
Börja med att göra i ordning kycklingvingarna genom att skära bort vingspetsarna och lägg dom i en skål och salta dem. Låt stå i 30 min.
Starta ugnen å sätt den på 180 grader.
Dela och ta bort kärnorna ur paprikan och pepparfrukten. Lägg de sedan i en form tillsammans med oljan och ugnsbaka i 12 minuter. Mixa i en mixer då de svalnat. Tillsätt paprikapulver, vinäger samt korianderfrön. Sila sedan såsen. Smaka av och tillsätt eventuellt några droppar tabasco.
Lägg kycklingvingarna på en plåt. Pensla över olja och ugnsstek på 250 grader i 12-15 minuter. Lägg sedan vingarna i chilidressingen och låt dra i ca 10 minuter. Lägg upp vingarna på plåten igen och värm dem ca 3 minuter i ugnen. Servera kycklingvingarna tillsammans med ädelost dip och selleri som skurits upp i stavar.