Samis ungkarlslåda

Enkel och smakrik rätt för alla stundenter och ungkarlar med begränsade matbudgetar och matlagningskunskaper.

Kokt vit sparris med halstrad chorizo

Jag använder ofta charkprodukter som smakbärare i olika maträtter, det är ett smidigt sätt att plocka fram mycket smak. Och som du vet finns det hur många olika korvar som helst att välja på, men undvik medvurstar eftersom de tillför en märklig syrlig smak som vi inte alltid eftersträvar. /Hannu…

Blodpudding

Blodpudding är snabb, enkel, billig och ganska nyttig mat som de allra flesta barn gillar. Hur mycket vuxna gillar det beror oftast på tillbehören. Lingon, gärna rårörda, och stekt bacon är klassiska tillbehör, men en saftig sallad som t.ex coleslaw eller pizzasallad är också utmärkt till.

Korvmuffins

Snabblagad och rolig barnmat, eller det funkar tom som vuxenmat om man tar nån starkare korv. OBS: inga barn får göra detta utan vuxens tillsyn.

Revbensspjäll med isterbandsfärssås och cidersås

Ett recept på revbensspjäll som stjärnkocken Melker Andersson bjuder familj och vänner på.

Ugnsbakad falukorv

Svensk folkhemsklassiker som gör det lite småtrista halvfabrikatet falukorv till en liten vardagsfest. Ta inte den allra billigaste falukorven utan satsa på en falukorv med hög kötthalt, det är ändå billig mat. Servera med potatismos, ketchup, senap och gärna lite grönsaker.

Enkel mustig korvgryta med pasta

Smakrik korvgryta med kolbasz som är en smakrik, varmrökt, fyllig korv. Detta är en riktigt snabb korvgryta för hela familjen.

Cassoulet

Klassisk fransk kött, bön och korvgryta. En cassoulet blir ofta ännu godare dagen efter den gjorts.

Isterbandspytt

Isterband är en korv från södra Sverige. Det här isterbandsreceptet är en variant på klassisk pytt i panna.

Isterband med dillstuvad potatis

Klassisk husmanskost. Dillstuvad potatis med isterband serveras med fördel med rödbetor och gärna skånsk senap. Isterband är en lättrökt, grovkornig korv med tydligt syrlig smak. Den innehåller i huvudsak fläskkött, korngryn och potatis.

Julkorv

Att göra sin egen julkorv hör väl inte till vanligheterna längre. Men det är värt ett försök om man känner sig upplagd.

Lyxig falukorv

Klassikern falukorv serveras ofta på ett tråkigt sätt och ej nyttigt sätt. Men så behöver det absolut inte vara. Detta recept är både fräscht och nyttigt. Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot.