Chia Fresca

Chiafrön har ätits av indianstammar i Sydamerika i tusentals år. Sedan några år tillbaka har de även “upptäckts” av oss andra. Vi är lite lätt efter kan man säga. De anses extremt lämpliga för fysiskt aktiva personer. Chiafrön innehåller massor av mineraler och vitaminer, men framförallt så är de en…

LCHF-pannkakor

Att man behöver mjöl i pannkakor är en myt. Dessa är helt mjölfria (och glutenfria) och ser ändå ut som vanliga pannkakor och smakar dessutom jättegott.

Tortilla med heta räkor

Spansk potatisomelett som passar som tapas till ca 8 personer eller som förrätt till 4 personer.

Hårdkokt ägg

Ägg är både nyttig snabbmat och dekoration.

Oeufs à la coque

Vill man koka ägg på franska så är oeufs à la coque ett bra val. Dessa löskokta ägg passar bra till semesterfrukosten, söndagsfrukosten eller brunchen. En variant på oeufs à la coque är att man avslutningsvis bränner de kokta äggen med en gaslåga runt om.

Vattenmelon med fetaost och mynta

Fetaost och vattenmelon är en fantastisk kombination i sommarvärmen. Ett glas svalkande anisbrännvin ger också en spännande smakkombination. I Turkiet heter brännvinet raki, i Grekland ouzo och i Frankrike pastis.

Örtgazpacho med olivolja och gurka

Överbliven soppa kan man frysa in och servera som granite. Ta fram och skrapa över till exempel en bruschetta med tomat och mozzarella.

Belgiska våfflor

En belgisk våffla är en typ av våffla som är störe än de vi är vana vid, lättare smeten och högre rutmönster som bildar djupa fickor och har större rutor. I Belgien finns det ett antal olika typer av våfflor, men den vanligaste är denna typ som även heter Brysselvåfflan….

Kokosbrownies

Härligt fylliga och kladdiga brownies.

Ägg i cocotte

Elegant sätt att servera tillagat ägg på.

Blåbärssmoothie med nyttiga bär

Nyttig smoothie med blåbär, gojibär och tranbär.

Ättiksgurka

Ättiksgurka eller smörgåsgurka är gott på mackor, speciellt med leverpastej, eller som tillbehör till kött eller smakrika fågelrätter. Detta recept på ättiksgurka är utan tjafs som chilli, pepparrot och dillkronor.