Pannkaka

Pannkaka är en billig och omtyckt vardagsmat. Den äts oftast på torsdagar i Sverige och enligt gammal tradition så äter…

Pulled Pork

Amerikansk slowfood-klassiker som först på senare år nått våra breddgrader och redan håller på att bli ett skämt i klass…

Fetaostlax

Fetaostlax håller på att bli en modern klassiker när svenskarna överger fettskräcken. Ett lager med smulad fetaost gör den tråkigaste…

Pasta al forno di Sophia Loren

Detta är en bra bjudrätt tycker den napolitanska skådespelerskan Sophia Loren. I sin kokbok Recepies and Memories från 1998 skriver…

Colcannon

Traditionell rätt från Irland som historiskt varit så populär att den till och med fått en egen sång. Äts som…

Chuleton med padrones och hackad sallad

Grillad entrecote på benet med padrones, hackad sallad och rostad potatis. En av mina favoriträtter de senaste åren. Köp en…

Samis ungkarlslåda

Enkel och smakrik rätt för alla stundenter och ungkarlar med begränsade matbudgetar och matlagningskunskaper.

Pluras paella

En paella kan innehålla det mesta, man kan göra den på enbart skaldjur eller så blandar man skaldjur med fisk,…

Crema di ricotta alla frutta fresca

Färsk frukt med ricotta, från Sicilien. Detta är samma kräm som man fyller cannoli med, de friterade rör som serveras…

Moriska spett

Ännu en rätt som Plura stötte på i Soller. Servera den som en förrätt eller som en tapasrätt bland andra.

LCHF-mos

LowCarb-mos som får en fräsch ljusgrön färg och mildare smak än ett rent blomkålsmos.

Enkel oxfilékänsla med fransyska och kantareller

Med kantareller och lite grädde kommer man långt i sommarköket.