Pluras paella

En paella kan innehålla det mesta, man kan göra den på enbart skaldjur eller så blandar man skaldjur med fisk, kyckling eller kanin. Plura har ätit denna rätt ett otal gånger på olika platser runt om i Spanien och aldrig har de smakat eller sett likadana ut, alla har sitt…

Räkpaj á la GI

Räkpaj med nyttigare pajdeg med mycket lågt kolhydratinnehåll. GI-pajdegen kan användas för att omvandla de flesta pajer till mer GI-korrekta pajer.

Hummerbakelse

Festlig och lyxig smördegsbakelse med hummer som garanterat gör succé på nyårsfesten. Receptet ger ca 10 hummerbakelser.

Skagenröra

Klassisk svensk röra som påstås vara från Danmark. Hur det är med den saken vet vi inte men det är enkelt att göra och gott att äta. Passar på en toast, till bakad potatis eller på en advokadohalva.

Tortilla med heta räkor

Spansk potatisomelett som passar som tapas till ca 8 personer eller som förrätt till 4 personer.

Basilikarostad scampi

Plockmat med scampi. Kombineras med annan plockmat till en komplett mingeltallrik.

Fisk- och skaldjursburgare

Köp aldrig färdiga burgare – de skall vara hemlagade! Av kött eller viltfärs, eller som här, av fiskfärs.

Räksallad med melon och blåbär

Klara Dessers goda och supernyttiga räksallad.

Thairäkor

Heta thailändska räkor.

Tom Chien – räkor i vitlökssås

Stora rosaröda räkor, oftast tillagade med skalen på, finns i många olika varianter på Hanois restaurangmenyer. Från det enklaste enkla – där räkorna bara ångas till perfektion och serveras med lite hackad färsk koriander och en dippskål med grovt salt, svartpeppar och lime – till räkor som bräserat i öl,…

Fiskkakor

Ingefära, citrongräs, fisksås, koriander, mynta… Det här smakar Thailand i kvadrat. Lägg besticken åt sidan. Den här rätten äts med fördel med händerna.

Räkmacka

Räckmackan har en unik status bland svenska smörgåsar. Den håller t.o.m. på att få en egen dag, den 14 oktober.