Havrebollar

Ytterligare ett smaskigt recept på havrebollar, havrebollen blir lite ljusare i färgen och smakar underbart. Äkta Havrebollar cirka 30 stycken

Pannkaka

Pannkaka är en billig och omtyckt vardagsmat. Den äts oftast på torsdagar i Sverige och enligt gammal tradition så äter man även ärtsoppa före pannkakan. Man lagar rätten genom att göra en smet av ägg, mjöl, salt och mjölk. Vissa smaksätter även smeten med vaniljsocker. Smeten vispas noggrant så att…

Blomkålsrösti LCHF

Gott LCHF-tillbehör som passar till det mesta i husmanskostväg.

Fetaostlax

Fetaostlax håller på att bli en modern klassiker när svenskarna överger fettskräcken. Ett lager med smulad fetaost gör den tråkigaste frysdisklaxen till en smakrik rätt på under en halvtimme. Servera med kokt potatis eller om man äter LCHfF eller GI så serverar man med till exempel kockt broccoli.

Enkla muffins

Saftiga och goda enkla muffins. Man kan smaksätta med bär om man har lust.

Radiokaka

Klassisk svensk kaka som såklart fått sitt namn för att den ser ut lite som fronten på en gammal transistorradio. Tycker man radiokaka är ett töntigt namn så kan man istället kalla den vid något av sina andra namn, som tex kexkaka, ischokladkaka eller källarkaka.

Lagrad matjessill med brynt smör och potatis

Extralagrad matjessill, som kan köpas hos din fiskhandlare, är lagrad i ett år och har en kraftigare smak än vanlig matjessill.

Samis ungkarlslåda

Enkel och smakrik rätt för alla stundenter och ungkarlar med begränsade matbudgetar och matlagningskunskaper.

LCHF-mos

LowCarb-mos som får en fräsch ljusgrön färg och mildare smak än ett rent blomkålsmos.

Enkel oxfilékänsla med fransyska och kantareller

Med kantareller och lite grädde kommer man långt i sommarköket.

Vit chokladtårta

Smäktande god vit chokladtårta som är mycket enklare att göra än man kan tro. Smakerna är hallon, vanilj och vit choklad.

Chokladkorgar med hallonmarängswiss

Snygga och läckra chokladkorgar med minimaränger, färska hallon, glass och grädde.