Glühwein

Glühwein är en populär juldryck i Tyskland och andra tysktalande länder. Traditionellt har glühwein serverats som värmande dryck på tyska julmarknader. Glühwein liknar vår svenska glögg.

Flädervin

Fläderblomsvin är sommaren på flaska och en utmärkt söt sommardrink. Tar två månader att bli färdigt och går bra att spara upp till ett år. Det är väldigt viktigit att man är noga med hygienen när man gör vin för att få bästa resultat. Detta är en liten sats som…

Mumma

Klassisk svensk juldricka. Mumma ska serveras aningen varmare än kylskåpskall.

Limebål

En bål som släcker törsten och friskar upp. Passar bra som fördrink innan maten.

Pears cooler

En läskande vodkadrink med fräsch smak av päron.

Äkta maskrosvin

Det finns många ätliga ogräs. Av maskrosen vackra blommor kan man till exempel göra maskrosvin. Sedan 1994 är det lagligt till och med för svenskar att tillverka vin och starköl för eget behov. Maskrosvin kan lagras några år om det står eller ligger svalt.

Sommarbål

En härligt läskande bål för heta sommardagar eller varma sommarnätter. Vinet som blandas i får gärna tillhöra kategorin friska och fruktiga vita viner.

Death in the Afternoon

Death in the Afternoon kallas ibland för Hemingway. Anledningen är naturligtvis att drinken lånat sitt namn från Hemingways bok med samma namn. Boken handlar f.ö. om tjurfäkting.

Champagne Cocktail

Det finns oändliga varianter av den här klassiska champagnedrinken. Med eller utan cocktailbär, med konjak, med vodka, utan sockerbit etc.

Sangria

Sangria är det perfekta sättet att avsluta en dag på stranden eller att börja en grillkväll på, speciellt om man är ett stort sällskap. Det finns otaliga recept på sangria. Det här är ett av de godaste.

Bellini

En sofistikerad vindrink som är känd över hela världen. Populär vid firande av alla dess slag, speciellt i Italien. Bellini skapades på kända Harrys Bar i Venedig av barmannen Giuseppe Cipriani. Drinken blir mycket god om man orkar göra sin egna vita persikopuré.