Colcannon

Traditionell rätt från Irland som historiskt varit så populär att den till och med fått en egen sång. Äts som den är eller som tillbehör till kött eller fisk.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

ca 800 g potatis
100-150 g grönkål
½-1 dl slantad vårlök eller hackad purjolök
75 g smör
¾ dl vispgrädde
salt
nymald svartpeppar

Tillagning

Skala och koka potatise mjuk i lättsaltat vatten.

Skölj grönkålen och skär bort alla hårda stjälkar. Skär i små bitar.

Hetta upp lite av smöret en en kastrull tillsammans med lite vatten.

Lägg i grönkålen, lägg på ett lock och skaka om. Låt steka i 1 minut. Skaka om igen och koka en minut till.

Stöt potatisen och löken till ett mos. Tillsätt hälften av smöret och all vispgrädde. Häll i den stekta grönkålen. Blanda väl och smaka av med salt och peppar.

Servera med en stor klick smör mitt i.

Fler liknande recept