Colcannon

Traditionell rätt från Irland som historiskt varit så populär att den till och med fått en egen sång. Äts som den är eller som tillbehör till kött eller fisk.

Ingredienser (4 portion)

ca 800 g potatis
100-150 g grönkål
½-1 dl slantad vårlök eller hackad purjolök
75 g smör
¾ dl vispgrädde
salt
nymald svartpeppar

Tillagning

Skala och koka potatise mjuk i lättsaltat vatten.

Skölj grönkålen och skär bort alla hårda stjälkar. Skär i små bitar.

Hetta upp lite av smöret en en kastrull tillsammans med lite vatten.

Lägg i grönkålen, lägg på ett lock och skaka om. Låt steka i 1 minut. Skaka om igen och koka en minut till.

Stöt potatisen och löken till ett mos. Tillsätt hälften av smöret och all vispgrädde. Häll i den stekta grönkålen. Blanda väl och smaka av med salt och peppar.

Servera med en stor klick smör mitt i.

Fler liknande recept