Pannkaka

Pannkaka är en billig och omtyckt vardagsmat. Den äts oftast på torsdagar i Sverige och enligt gammal tradition så äter…

Chia Fresca

Chiafrön har ätits av indianstammar i Sydamerika i tusentals år. Sedan några år tillbaka har de även “upptäckts” av oss…

Rostade hasselnötter

Rostar man sina hasselnötter får de en extra smakdimension. De blir då lämpliga att äta som de är eller ha…

Crema di ricotta alla frutta fresca

Färsk frukt med ricotta, från Sicilien. Detta är samma kräm som man fyller cannoli med, de friterade rör som serveras…

LCHF-pannkakor

Att man behöver mjöl i pannkakor är en myt. Dessa är helt mjölfria (och glutenfria) och ser ändå ut som…

Kesoplättar

Vanliga pannkakor är kolhydratbomber. Men dessa kesoplättar är enkla att göra och nästan fria från kolhydrater.

Västerbottenchips

Gott och lättlagat tilltugg med rökt lax, löjrom och crème fraiche skapat av Cathrine Schück till OS-guldmedaljören Björn Ferry. Passar…

Rostade kastanjer

Kastanjer från Medelhavsregionen är en delikatess och kan, om de ugnsrostad, ätas både som en enkel efterrätt eller som tillbehör…

Chokladtarte med ricotta, pinjenötter och rårörd hallonsås

Tja, vad ska man säga, mer än att ingen kommer att bli besviken…

Rostade päron med havreplättar och cidersabayonne

Att driva en ekologisk fruktträdgård är tufft jobb. Ska man klara sig utan att bespruta måste man försöka bibehålla en…

Ostkaka med aprikossås

Ett recept speciellt anpassat för gravida av Klara Desser.

Plommonsallad med chokladbollar

Gör gärna en större mängd chokladbollar, de håller sig flera veckor i kylen. Om man inte äter upp dem förstås.