Tja, vad ska man säga, mer än att ingen kommer att bli besviken…
Chokladtarte med ricotta, pinjenötter och rårörd hallonsås
Ingredienser (8 portion)
Pajskal
3 dl vetemjöl
¾ dl kakaopulver
1 dl florsocker
125 g osaltat smör, rumsvarmt
Fyllning
1 ägg + 1 äggula
250 g ricotta
2/3 dl florsocker
1 apelsin, skalet + 1 tsk saft
100 g choklad, hackad
100 g pinjenötter
Hallonsås
400 g hallon, frysta går bra
½ dl florsocker
Tillagning
Blanda alla ingredienser till degen. Låt den vila i kyl i 1 timme.
Kavla ut degen och täck en pajform, knappt 20 cm i diameter. Ställ kallt i 20 minuter.
Nagga bottnen och fäst kanten med folie. Förgrädda pajskalet i 175 grader varm ugn i cirka 10 minuter. Höj sedan till 180 grader.
Vispa ihop ägg och äggula. Tillsätt ricotta och florsocker, vispa. Rör ner apelsinskal, saft och hackad choklad.
Rosta pinjenötterna i en torr och inte alltför het panna och strö dem till sist över fyllningen.
Grädda pajen i 180 grader varm ugn i 20-25 minuter.
Rör hallonen med sockret tills sockret smält.
Servera pajen ljummen med hallonsås.