Vanilla White Russian

Smarrig vinterdrink som nästan är som en dessert.

Tequila sunrise

Tequila Sunrise är en drink kan göras på två olika sätt. Originaleversionen innehöll tequila, crème de cassis, limejuice och sodavatten. Den numera förhärskande varianten görs på tequila, apelsinjuice och grenadine. Tequila Sunrise betraktas som en long drink och serveras vanligtvis i ett highballglas.

White Russian

White russian är en klassisk vodkadrink. White russian förekommer bland annat i Hollywoodfilmen The Big Lebowski, som huvudkaraktären The Dudes favoritdrink.

Rosa Pantern

En svensk ensamstående mamma åkte till London med sin tioåriga dotter. Flickan blev överlycklig när de skulle gå på bio och se filmen Rosa Pantern. Men den tecknade pantern var endast intro till den över två timmar långa, ej svensktextade, vuxenfilmen med Peter Sellers. Flickan blev traumatiserad av besvikelse och…

Piña Colada

Det finns en anledning till att denna smakkombination är känd i hela världen som en klassiker, men den gjordes ursprungligen utan kokosmjölk. Namnet betyder krossad ananas. Tips! För en fylligare konsistens, använd färsk krossad ananas istället för juice. Grädde och kokossyrup fungerar om du inte har kokosmjölk.

Harvey Wallbanger

Drink som enligt legenden skapades av en surfare i Kalifornien. Namnet fick den efter att samme surfare efter en blöt kväll missade dörren och gick rakt i väggen. Way to go, Harvey!

Flash Gordon

En läskande gin-drink som man blandar snabbt och lätt.

Long Island Iced Tea

En av världens mest populära drinkar. Uppskattas både för sin smak och för att den har så hög alkoholhalt. Long Island Iced Tea skapades av Robert “Rosebud” Butt i slutet av 70-talet, i staden Babylon på just Long Island.

Tropisk bål

En god och nyttig bål att släcka törsten med när det är hett.

Sex on the beach

En god fruktig och svalkande drink. Sex on the beach är en av relativt få drinkar med sex-anspelande namn som lyckats bli en klassiker.

Pears cooler

En läskande vodkadrink med fräsch smak av päron.

Jordgubbssmoothie

En riktig sommarsmoothie för hela familjen som passar både som mellanmål och till frukost.