Choklad- och kolapaj med cointreaugrädde

En härligt chokladig efterrättspaj som bör förberedas minst 3 timmar innan den ska serveras. Den mörka Chokladens bitterhet balanseras med en kolasås och uppfriskade cointreaugrädde.

Lime- och jordgubbscheesecake

En mycket god jordgubbscheesecake med en fräsch smak av lime och med vaniljfyllning.

Vit chokladcheesecake

Härligt somrig cheesecake med vit choklad signerad Melker Andersson.

Tarte au citron de Menton

Citronpaj från Menton. Mentoncitronerna må vara små, men de är stora i smak och doft. Citronerna från Menton är världens bästa men det fungerar givetvis bra att använda även andra citroner.

New York Cheesecake

En New York Cheesecake med blåbår.

Aprikospaj

Besöker man Frankrike upptäcker man snabbt att ingen måltid är fullbordad utan en söt avslutning. Men man behöver inte vara fransman för att uppskatta en härlig fruktpaj. Fast i ärlighetens namn, inte bakas det speciellt ofta i de franska köken, men så har också minsta lilla by sin egen bagare.

Enkel smulpaj

Passa på att göra smulpaj när trädgårdsbären och skogsbären är mogna. Vinbär, hallon, björnbär, jordgubbar och blåbär är alla utmärkta i smulpaj. Blanda som du vill i just din smulpaj.

Grillad smulpaj med sommarbär

Portionspajer att ta med på picknick – jag kom på ett fantastiskt sätt att göra det på: Man river aluminiumfoll små fyrkanter, pressar ner dem i små skålar med fiat botten och fyller dem med godsaker. Smulpaj är den godaste efterrätten att äta i det gröna, om du frågar mig….

Citruspaj

Snygg dessertkaka med massor av härlig citrussmak. Kan förberedas upp till två dagar i förväg. Servera citruskakan med vispad grädde.

Pajdeg för söta pajer

Klassisk fransk pajdeg, pâte sucre, som passar för sötare pajer.

Glutenfri kladdkaka

Enkel och god tårta utan gluten. Vill man även att den ska vara laktosfri kan man använda mjölkfritt margarin istället för smör.

Fudgetårta

En smäktade god chokladfudgetårta med mörk choklad och en skvätt Baileys.