
Fetaostlax håller på att bli en modern klassiker när svenskarna överger fettskräcken. Ett lager med smulad fetaost gör den tråkigaste frysdisklaxen till en smakrik rätt på under en halvtimme. Servera med kokt potatis eller om man äter LCHfF eller GI så serverar man med till exempel kockt broccoli.

Tryffel är väl inte vardagsmat precis, men det händer ju att man snubblar över det ibland, snubblar var kanske inte rätt ord, men ni förstår säkert vad jag menar. I mitt fall blev jag uppringd av en fransk kock som hade känningar i Piemonte och vi kunde få köpa för…

Extralagrad matjessill, som kan köpas hos din fiskhandlare, är lagrad i ett år och har en kraftigare smak än vanlig matjessill.

Traditionell rätt från Irland som historiskt varit så populär att den till och med fått en egen sång. Äts som den är eller som tillbehör till kött eller fisk.

Enkel och smakrik rätt för alla stundenter och ungkarlar med begränsade matbudgetar och matlagningskunskaper.

Att man behöver mjöl i pannkakor är en myt. Dessa är helt mjölfria (och glutenfria) och ser ändå ut som vanliga pannkakor och smakar dessutom jättegott.