Lagrad matjessill med brynt smör och potatis

Extralagrad matjessill, som kan köpas hos din fiskhandlare, är lagrad i ett år och har en kraftigare smak än vanlig matjessill.

Ingredienser (4 portion)

4 extralagrade matjessillfiléer
8 potatisar av fast sort
2 rödlökar
1 knippe gräslök
200 g smör

Tillagning

Skär sillen i små bitar och låt dem ligga framme för att rumstempereras.

Tvätta och koka potatisen i saltat vatten.

Hacka rödlöken fint och skär gräslöken i smala ringar.

Smält smöret i en kastrull och låt det brynas tills det känns en söt och nötaktig doft, och proteinerna i smöret har fått en gyllenbrun färg.

Arrangera sillen på en tallrik med potatis, hackad rödlök och gräslök och slå varmt brynt smör över fisken precis innan servering.

You May Also Like

1.Thomas Nyberg

Jag har en svår åkomma, och det är att jag ALDRIG får nog av matjessill. Ibland ett rent helvete men när det finns matjessill på bordet, ett paradis. Jag har, under många år, grottat ner mig i Engholmens Matjessill och varit sagolikt nöjd med det livet. Nu har jag hittat en fiskhandlare(bara det en prestation)som har lagrad matjessill, visserligen till svindlande priser, men ska man ligga på topp, så kostar det. Testa att göra olika inläggningar med matjessill, Du kommer betydligt närmare paradiset. Förfall bara inte till ABBA-divisionen, då är det behagligare att lägga ett par spänn till och verkligen njuta av livet Det ska kosta att ligga på topp.


* = Obligatoriskt fält