Home → Frukt och bär

Färsk frukt med ricotta, från Sicilien. Detta är samma kräm som man fyller cannoli med, de friterade rör som serveras överallt på Sicilien. Helt enkelt ricotta som sötas och vispas och blir ett friskt och magert alternativ till vispgrädde. På Sicilien använder man helst färsk ricotta som smakar mer, och…

Klart att cheesecaken toppas med säsongens goda bär, vilket ger en skön avslutning till sommarkalaset.

Smakrik och kolhydratfattig chokladmousse, men man bör ändock servera den i ganska små portioner för att vara på den säkra sidan. Men det är ändå alltid första skeden dessert som är den godaste.

Snygga och läckra chokladkorgar med minimaränger, färska hallon, glass och grädde.

Kastanjer från Medelhavsregionen är en delikatess och kan, om de ugnsrostad, ätas både som en enkel efterrätt eller som tillbehör till fågel. De kastanjeträd som har ätbara kastanjer växer bara undantagsvis i Sverige och då bara i de mest gynnsamma biotoperna i södra Sverige och de ger nästan aldrig någon…

En hyllning till fantastiska norrländska råvaror. Gravat reninnanlår går att byta ut mot gravad älg- eller oxfilé.

Gör gärna en större mängd chokladbollar, de håller sig flera veckor i kylen. Om man inte äter upp dem förstås.

Att driva en ekologisk fruktträdgård är tufft jobb. Ska man klara sig utan att bespruta måste man försöka bibehålla en så stor nyttodjursfauna som möjligt. Det innebär att man har kvar alla smådjur som funnits från början, som har sina egna fiender och som håller varandra i schack. Besprutningen tar…

Den klassiska rätten köttbullar med lingonsylt i en lite nyttigare variant. Viltfärs kan man ganska lätt hitta fryst i de flesta delar av vårt avlånga land. Bulgursalladen med de hela lingonen blir fisk och god i smaken. Lingon är rika på C-vitamin. Dessutom innehåller de kalium, kalcium, magnesium och fosfor….

Fetaost och vattenmelon är en fantastisk kombination i sommarvärmen. Ett glas svalkande anisbrännvin ger också en spännande smakkombination. I Turkiet heter brännvinet raki, i Grekland ouzo och i Frankrike pastis.