
Snygga och läckra chokladkorgar med minimaränger, färska hallon, glass och grädde.
Minimaränger
50 g äggvita
1 1/2 dl strösocker
Chokladkorgar
200 g mörk choklad
8 stora muffinsformar
Servera med
vaniljglass
vispad grädde
färska hallon
ev. chokladsås
Minimaränger: Sätt ugnen på 100 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
Vispa äggvita och strösocker till en styv maräng.
Spritsa ut små marängtoppar på en bakplåt.
Grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter (öppna absolut inte ugnen).
Låt svalna på bakplåtspappret på ett galler.
Chokladkorgar: Smält chokladen försiktigt i ett vattenbad.
Pensla muffinsformarnas insida med den smälta chokladen. Ställ kallt tills den stelnat. Upprepa 2-3 gånger till. Ställ sen kallt i minst en timme.
Lossa korgarna försiktigt från muffinsformarna.
Blanda hallon, vispad grädde, minimaränger och glass i korgarna, ringla ev. över lite chokladsås och servera genast.