Crema di ricotta alla frutta fresca

Färsk frukt med ricotta, från Sicilien. Detta är samma kräm som man fyller cannoli med, de friterade rör som serveras överallt på Sicilien. Helt enkelt ricotta som sötas och vispas och blir ett friskt och magert alternativ till vispgrädde. På Sicilien använder man helst färsk ricotta som smakar mer, och…

Ostsufflé

Snyggt tillbehör till finmiddagen. Ostsufflé är betydligt enklare att göra än det ser ut.

Pizza à la LCHF

Pizza är gott, men kombinationen bröd (=kolhydrater i kubik) och ost (=en hel del fett) är inte någon vidare kombination för den som vill hålla sig alert och smärt. Denna LCHF-pizza är det bästa subsitutet.

Blomkålsgratäng LCHF

Härlig gratäng med blomkål. Kan användas som tillbehör till det mesta och fungerar som fullgod ersättare för potatisgratäng om man vill undvika kolhydrater.

Kesoplättar

Vanliga pannkakor är kolhydratbomber. Men dessa kesoplättar är enkla att göra och nästan fria från kolhydrater.

Tacosallad

God, snabblagad och nyttig sallad, det är tacosallad det!

Kycklingsallad à la LCHF

God kycklingsallad som passar för den som följer LCHF-diet. Följer man den allra striktaste varianten bör man skippa småtomaterna.

Salviastekt kalkonbröst med getostgratinerad majrova och tomatsky

Kalkonuppfödningen har en del hinder att komma över för att den på ett smidigt sätt ska kunna ske ekologiskt. Kalkoner kräver högre proteinhaltigt foder, vilket är svårt att få fram kommersiellt och ekologiskt. I Sverige lämpar sig gröna ärter bäst som proteinkälla istället för sojabönor. Det gör priset väldigt högt…

Chokladtarte med ricotta, pinjenötter och rårörd hallonsås

Tja, vad ska man säga, mer än att ingen kommer att bli besviken…

Rencarpaccio med syltade kantareller, hjortronsås och tunnbrödsticks

En hyllning till fantastiska norrländska råvaror. Gravat reninnanlår går att byta ut mot gravad älg- eller oxfilé.

Små filopajer med broccoli och oliver

Ett recept för gravida, passar extra bra till en buffé.

Helstekt lammkrona med Borsséns brödsallad

Lammkrona är en förvånansvärd lätt anrättning att imponera med. Den svåraste biten är att forma och binda upp kronan så att den håller ihop under stekning. Serveringen blir sedan till en extra festlig detalj med tranchering vid bordet. Så kallade lammracks finns i de flesta välsorterade butiker. Ett ännu bättre…