
Det är busenkelt att göra egna soltorkade tomater. Det enda som krävs är smakrika tomater och lite tålamod.

Grillad entrecote på benet med padrones, hackad sallad och rostad potatis. En av mina favoriträtter de senaste åren. Köp en skiva entrecote, 5 cm tjock, den ska väga runt ett kilo. Den räcker till 2-3 personer beroende på hur hungrig man är, äter man förrätt och efterrätt så räcker den…

Traditionell rätt från Irland som historiskt varit så populär att den till och med fått en egen sång. Äts som den är eller som tillbehör till kött eller fisk.

Jag använder ofta charkprodukter som smakbärare i olika maträtter, det är ett smidigt sätt att plocka fram mycket smak. Och som du vet finns det hur många olika korvar som helst att välja på, men undvik medvurstar eftersom de tillför en märklig syrlig smak som vi inte alltid eftersträvar. /Hannu…

En lättlagad spansk inspiration som förgyller sommardagarna. Jag tar ofta med mig den ner till stranden och äter den lufttempererad, vilket blir ett skönt sätt att tillbringa dagen på. /Hannu Sarenström

Ett vitt mos nästan fritt från kolhydrater. Blomkålsmos är dessutom riktigt gott. Servera blomkålsmoset till allt som man normalt har potatis till.

God och enkel gryta, speciellt om man fått lite stekt lövbiff över. Receptet är tänkt för personer som följer LCHF-dieten. Gör man inte det kan man lägga till potatis eller ris om man vill.