Fetaostsallad med bacon

Mycket god LCHF-sallad med både bacon och feta.

Pizza Tirolo

Pizza med äpple, gorgonzola och speck som ger en blandning smakar ljuvligt tillsammas.

Italiensk pastagratäng

Snabblagad pastagratäng med bacon som uppskattas av hela familjen. Servera pastagratängen med en enkel fräsch sallad.

Enkel carbonara

En extrasnabb carbonara som är klar på 15 minuter! Vill man ha den lite rinnigare kan man tillsätta lite créme fraiche.

Toskansk bönsoppa

Ska man utse en nationalrätt för Toscana kommer bönsoppan (Zuppa di fagioli) garanterat till final och är mästerkocken Stefano Catenacci domare så kommer den antagligen att vinna. Enkel och rättfram, nästan lite bondsk i sin framtoning och gjord på soranabönor fångar den smaken och stuket på lanskapets kokkonst. Den är…

Bistrosallad med spenat och bacon

Denna enkla fransk stil sallad blir en underbar lätt lunch.

Cordon Blue

Cordon Bleu (fra. “blått band”) är en benämning som används på en rad företelser. Den mest kända är restaurangskolan Le Cordon Bleu, som årligen utbildar 20.000 elever i 5 länder i kokkonstens ädla lagar. Men Cordon Blue är även en maträtt som i huvudsak består av kött, skinka och ost….

Kasslerwraps

Snabbgjorda wraps med kassler och linser.

Kroketter

Kroketter är självklara på de flesta tapashak.

Cassoulet

Klassisk fransk kött, bön och korvgryta. En cassoulet blir ofta ännu godare dagen efter den gjorts.

Italiensk smörgåstårta

Läcker smörgåstårta med italienska smaker.

Kryddig blodpudding

Melker Anderssons variant på folkhemsklassikern blodpudding. Snyggare, nyttigare och framförallt godare.