Läcker smörgåstårta med italienska smaker.
Italiensk smörgåstårta
Ingredienser (10 portion)
24 skivor formbröd
Fyllning lager 1
1 burk tapenade eller bruchetta di olive nere
Fyllning lager 2
1 dl röd pesto
1 dl crème fraiche
Fyllning lager 3
200 g färskost med örter
6 skivor parmaskinka
Garnering
1 dl crème fraiche
200 g philadelphiaost
några toppskott basilika
10-12 skivor italiensk salami
12 skivor parmaskinka
15-20 svarta oliver
10-15 körsbärstomater
Tillagning
Skär bort kanterna på brödet.
Lägg 6 skivor bröd (2*3) tätt ihop på ett fat (lägg två hela skivor längs med mitten på tårtan, skär tre skivor i halvor till kanterna och en skiva i fyra delar till hörnen).
Bred tapenaden/bruchetta di olive nere på understa lagret.
Lägg på 6 skivor bröd till. Blanda creme fraiche och röd pest och bred ut på andra laget.
Lägg på ytterligare ett lager bröd och bred ut den örtryddade färskosten och lägg på parmaskinkan.
Avsluta med de 6 återstående brödskivorna.
Blanda crème fraiche och cream cheese och bred det runtom och ovanpå tårtan.
Halvera och tryck fast salamiskivorna längs nederkanten på tårtan runt om.
Sno ihop parmaskinkan till rosor och fördela dem ovanpå tårtan tillsammans med oliver och körsbärstomater. Avsluta med basilikakvistarna.