Melker Anderssons variant på folkhemsklassikern blodpudding. Snyggare, nyttigare och framförallt godare.
Kryddig blodpudding
Ingredienser (4 portion)
400 g blodpudding, skuren i stora bitar
100 g rökt sidfläsk, tärnat
1 msk smör
1 gul lök, i bitar
2 svenska syrliga äpplen, i bitar
Till kryddblandningen
1 tsk färsk mejram
1 krm malen kanel
1 krm malen kryddpeppar
1 krm malen ingefära
salt och peppar
Vitkålssallad
¼ vitkålshuvud, hyvlat
1 dl filmjölk
1 msk äppelcidervinäger
salt och svartpeppar
Svartvinbärschutney
1 dl svarta vinbär
½ dl cumberlandsås
Tillagning
Blanda samtliga ingredienser till kryddblandningen.
Stek blodpudding och fläsk i smör i en stekpanna.
Smaksätt med kryddblandningen.
Tillsätt lök och äpple och stek ytterligare några minuter.
Servera blodpudding, äpple och fläsk med vitkålssallad och svartvinbärschutney (se recept nedan).
Vitkålssallad: Blanda samtliga ingredienser.
Svartvinbärschutney: Blanda svarta vinbär och cumberlandsås.