Denna enkla fransk stil sallad blir en underbar lätt lunch.
Bistrosallad med spenat och bacon
Ingredienser (4 portion)
140 g gröna bönor
4 msk olivolja
1 paket bacon
2-3 tärnade kantlösa skivor vitt bröd
200 g skivade champinjoner
smör till stekning
1 halverad och skivad avokado
250 g babyspenat
Dressing
1 pressad vitlöksklyfta
1 ½ msk fullkornsprodukter senap
1 ½ msk balsamvinäger
4 msk olivolja
1 msk vatten
salt
nymald svartpeppar
Tillagning
Blanda alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar.
Koka bönorna i 3 minuter skölj med ikallt vatten och låt rinna av.
Skär baconet i tjocka strimlor. Värm oljan i en stor stekpanna, fräs bacon i 4 minuter tills det är knaprigt. Lägg baconet på hushållspapper och därefter i en skål.
Använd fettet i pannan att steka brödet tills det är knaprigt. Fräs vätskan ur champinjonerna och stek dem därefter i smör.
Blanda bönor, svamp, spenat och bröd och toppa med avokado.
Servera med dressingen.