Tequila slammer

Grejen med en Tequila Slammer är att man dricker den med stil. Efter att ingredienserna har hällts i glaset slickar man på handplatan. Handen läggs över glaset. Se slår man glaset mot en hård yta så drycken skummar upp och sveper i ett slag. 25 procent av glaset bör vara…

Screaming Orgasm

Använd vodka av hög kvalitet. Billig vodka kan få baileys att skära sig. Testa din vodka genom att blanda en tesked med lite baileys innan du tillreder drinken.

French Connection

Klassisk drink med mycket alkohol som ska serveras i ett old-fashioned glas.

Mint julep

En svalkande drink/cocktail från den amerikanska södern. Drinken är mycket gammal och dess ursprung är okänt. Första gången den nämns i text är 1803 i en bok av John Davis. Sedan 1938 är mint julep den traditionella drycken vid den berömda amerikanska galopptävligen The Kentucky Derby. Där det under två…

Porsbrännvin

Att research inte riktigt är nationalidolen Ernst Kirchsteigers allra starkaste gren har länge varit uppenbart för alla med någorlunda koll. Pors ser alltså ut som på bilden till detta recept och inte alls som den giftiga växt Ernst la i sitt brännvin och glatt serverade sina gäster.

Brännvin kryddat med johannesört

En av de absolut bästa växterna att krydda brännvin med är ogräset johannesört som växer vilt i stora delar av det bebodda Sverige. Brännvin kryddat med johannesört blir vackert nästan bärnstensfärgat och påstås kunna bota bland annat nedstämdhet. Det är dessutom besjunget i Ulf Lundells Österlenhyllning ”Öppna Landskap”. Knopparna plockas…

Kungen av Danmark

En shot som man får antar har skapas som en hyllning till de hårda danska halspastillerna med samma namn.

Alligator

En både färgstark och alkoholstark drink med Pisang ambon och tequila. Den mest berömda tequiladrinken är troligtvis [a href=*https://www.receptcentralen.se/drinkar/margarita/*]margarita[/a].

Lynchburg lemonade

En lemonad för vuxna som svalkar gott efter middagen.

Espresso Martini Slim

Vaniljvodka ger sötma till drinken. Vill du i stället ha stark kaffesmak går det utmärkt att använda vanlig vodka. En perfekt drink att både inleda och avsluta en god middag med.

Armagnac Daisy

Armagnac är ett druvdestillat från regionen med samma namn i sydvästra Frankrike. Armagnac är smakmässigt som konjak, fast tyngre. Armagnac Daisy är är en drink för den som inte vill eller kan dricka sin Armagnac rent.

Caffè corretto

Caffè corretto är det perfekta sättet att avsluta en italiensk middag. Den är både uppiggande (espresso) och matsmälningsbefrämjande (sprit). Servera i en liten kopp eller ett litet glas.