Brännvin kryddat med johannesört

En av de absolut bästa växterna att krydda brännvin med är ogräset johannesört som växer vilt i stora delar av det bebodda Sverige. Brännvin kryddat med johannesört blir vackert nästan bärnstensfärgat och påstås kunna bota bland annat nedstämdhet. Det är dessutom besjunget i Ulf Lundells Österlenhyllning ”Öppna Landskap”.

Knopparna plockas oftast i slutet av juli.

Brännvin med johannesört passar bra till kräftor.

[ssba-buttons]

Ingredienser (1 portion)

½ dl knoppar från johannesört
70 cl brännvin (t.ex brännvin special)

Tillagning

Lägg knopparna i en flaska som rymmer 75 cl.

Öppna flaskan.

Häll i brännvinet i flaskan.

Låt dra i 3 veckor.

Filtrera bort knopparna.

Provsmaka, buteljera och låt helst stå några månader innan konsumtion.

Fler liknande recept