Laxpaj med västerbottensost

Smarrig paj med lax och den svenska gastronomiska stoltheten västerbottensost.

Kantarellsmör

Kantareller med sin kryddiga smak är såklart väldigt lämpade att ha i ett kryddsmör. Var gärna ute i god tid…

Kräftpremiär

När kräftpremiären infinner sig är det inte slutet, men heller inte slutet på början, utan snarare början på slutet av…

Västerbottensostpaj

Smakrik ostpaj med den hyllade svenska hårdosten Västerbottensost. Servera med goda tillbehör som löjrom och rödlök.

Porsbrännvin

Att research inte riktigt är nationalidolen Ernst Kirchsteigers allra starkaste gren har länge varit uppenbart för alla med någorlunda koll….

Gratinerade havskräftor

Ugnsgratinerade havskräftor är en delikatess utöver det vanliga och dessutom enkelt att tillreda. Receptet är beräknat som en förrätt för…

Brännvin kryddat med johannesört

En av de absolut bästa växterna att krydda brännvin med är ogräset johannesört som växer vilt i stora delar av…

Kokta kräftor

Kokta kräftor är en självklarhet till sensommarens kräftskiva. Tidigare fanns det en lag som reglerade när man fick fiska kräftor,…

Bäska droppar

Bäska droppar, eller bäsk eller besk, är en snaps som är kryddad med malört. Malörten ger snapsen dess beska smak.

Räkpaj

En god räkpaj som kan serveras både som förrätt eller som huvudrätt. Glöm inte göra en fräsch sallad till.

Räksoppa

Räksoppa gör man bäst på en fond av räkskal, tomatpuré, rotfrukter och vitt vin. Det må var lite jobbigare, men…

Enkelt knäckebröd

Tunnt och sprött knäckebröd som är lättbakat och har en god smak av kummin och fänkål. Förvara torrt så att…