Foliebakad lax med dill- och avokadomajonnäs

Att laga stora bitar färsk lax i ugnen är det sätt som lax är skapat för att ätas. Denna laxrätt…

Grekiskt påskbröd

Imponerande skådebröd som dessutom är gott att äta.

Djävulsägg (deviled eggs)

Deviled eggs eller Ägg Mimosa är hårdkokta ägg som halverats och fyllts med hårdkokt äggula blandat med olika ingredienser, vanligast…

Ägg i cocotte

Elegant sätt att servera tillagat ägg på.

Brännvin kryddat med johannesört

En av de absolut bästa växterna att krydda brännvin med är ogräset johannesört som växer vilt i stora delar av…

Bäska droppar

Bäska droppar, eller bäsk eller besk, är en snaps som är kryddad med malört. Malörten ger snapsen dess beska smak.

Kall gubbröra

En rätt som går snabbt att göra om man har några kalla kokta potatisar. Passar både som lunch och till…

Påskbakelse

En variant på prinsessbakelse som passar bra till påskfirandet.

Hemgjord marsipan

Att göra sin egen marsipan är inte ett dugg svårt om man har en matberedare tillhands. Hemmagjord marsipan blir dessutom…

Påskgodis

Påskgodis som man lätt gör själv hemma. Toppingen på påskgodiset kan varieras efter tycke och smak.

Påskbröd

Ett skådebröd som pryder sin plats på påskbordet.

Saffranskaka

En god mjuk kaka. Många förknippar nog saffran med jul, men en saffranskaka är god hela året runt. Detta recept…