Tjälknöl med krämig zucchinisallad

Tjälknöl är ett perfekt sätt att laga fruset kött på. Sätt in det i ugnen över natten – köttet lagar…

Renskavspytt

Renskav är en fin råvara som är lite styvmoderligt behandlad i södra delen av Sverige, men det är nog bara…

Biffräs

I familjen Ferrys frys ligger de många paketen med fryst älg fint packade. De är perfekta att kunna plocka fram…

Renskavspanna

Lite lyxigare panna med renskav. Servera med kokt potatis och lingon, gärna lingonchutney.

Rencarpaccio med syltade kantareller, hjortronsås och tunnbrödsticks

En hyllning till fantastiska norrländska råvaror. Gravat reninnanlår går att byta ut mot gravad älg- eller oxfilé.

Viltfärsbiffar med svamp- och lingonbulgur

Den klassiska rätten köttbullar med lingonsylt i en lite nyttigare variant. Viltfärs kan man ganska lätt hitta fryst i de…

Älgrulader med kantareller

Tänk på att ruladerna alltid ska bräsera så länge så att köttet verkligen blir mört, att köttet får den tid…

Hjortburgare

Leif Mannerström har en dröm om att en gång få öppna en elegant hamburgerrestaurang. Då ska denna vilthamburgare stå överst…

Revbensspjäll med aprikosglaze

Tycker man om fläsk så kommer man att älska den här rätten! Det är det möraste som finns. Frukten ger…

Rensteksröra med löjrom

Här ligger hela Norrland öppet! Det här är en suverän förrätt som man gärna kan göra på rester, allt rökt…

Helstekt fasan med calvadosgräddsås

Vem har sagt att fasan är torrt? Det hänger inte på fågeln, det hänger på kocken! Fasanen behöver inte späckas…

Viltjärpar med trattkantarellsås

Det här kan man kalla vilthusmanskost. Det går bra att använda vilken viltfärs som helst. Färsen formas med sked till…