Tjälknöl med krämig zucchinisallad

Tjälknöl är ett perfekt sätt att laga fruset kött på. Sätt in det i ugnen över natten – köttet lagar sig självt! Servera med en härligt krämig “potatissallad” på zucchini.

Renskavspytt

Renskav är en fin råvara som är lite styvmoderligt behandlad i södra delen av Sverige, men det är nog bara för att man ännu inte har fattat hur gott det är!

Biffräs

I familjen Ferrys frys ligger de många paketen med fryst älg fint packade. De är perfekta att kunna plocka fram och tina och banka ut till lövbiffar eller som här till strimlad biff. Servera med grönsaker, till exempel frysta wokgrönsaker som finns att köpa (på bilden är det hela förstärkt…

Renskavspanna

Lite lyxigare panna med renskav. Servera med kokt potatis och lingon, gärna lingonchutney.

Rencarpaccio med syltade kantareller, hjortronsås och tunnbrödsticks

En hyllning till fantastiska norrländska råvaror. Gravat reninnanlår går att byta ut mot gravad älg- eller oxfilé.

Viltfärsbiffar med svamp- och lingonbulgur

Den klassiska rätten köttbullar med lingonsylt i en lite nyttigare variant. Viltfärs kan man ganska lätt hitta fryst i de flesta delar av vårt avlånga land. Bulgursalladen med de hela lingonen blir fisk och god i smaken. Lingon är rika på C-vitamin. Dessutom innehåller de kalium, kalcium, magnesium och fosfor….

Älgrulader med kantareller

Tänk på att ruladerna alltid ska bräsera så länge så att köttet verkligen blir mört, att köttet får den tid det behöver. Älgruladerna är fyllda med fläsk, gurka, ja goa grejjor.

Hjortburgare

Leif Mannerström har en dröm om att en gång få öppna en elegant hamburgerrestaurang. Då ska denna vilthamburgare stå överst på menyn. Detta är en elegant och god variant på en av jordens kanske mest populäraste maträtter. Servera gärna utan ketchup.

Revbensspjäll med aprikosglaze

Tycker man om fläsk så kommer man att älska den här rätten! Det är det möraste som finns. Frukten ger sötma. Det söta är det starka värt. Och vildsvin till det – Toppen!

Rensteksröra med löjrom

Här ligger hela Norrland öppet! Det här är en suverän förrätt som man gärna kan göra på rester, allt rökt kött går bra: ren, rådjur, hjort… Till den här rätten sitter en Norrlands aquavit som en smäck.

Helstekt fasan med calvadosgräddsås

Vem har sagt att fasan är torrt? Det hänger inte på fågeln, det hänger på kocken! Fasanen behöver inte späckas eftersom skinnet är kvar. Fukten behålls i grytan när den puttrar under lock.

Viltjärpar med trattkantarellsås

Det här kan man kalla vilthusmanskost. Det går bra att använda vilken viltfärs som helst. Färsen formas med sked till en fågelform, därav namnet. Det är en härlig rätt som serveras med svamp och gräddsås. Glöm inte att sätt fram lingon och rönnbärsgelé.