Enkla biskvier

Underbart goda, lättbakade, frasiga men samtidigt sega biskvier. Går bra att frysa in och ta fram nån halvtimme inna servering…

Laxpaj med västerbottensost

Smarrig paj med lax och den svenska gastronomiska stoltheten västerbottensost.

Matjestårta

God matjestårta som passar bra på både till studentbuffén, midsommarafton och sommarfesten. Matjessilltårtan kan göras någon dag i förväg och…

Svartvinbärssnaps

Ofta står de där. Svarta vinbärsbuskarna. Fulla med bär. Detta är ett enkelt sätt att ta tillvara på svartavinbär. Detta…

Lennart

Lennart, Ragnar, Nisse och Pekka är kusiner där Ragnar var först med sin Absolut Kurant. Lennart är från Stockholm och…

Currysill

En lite mer exotisk sill som man kan servera som lättare lunch eller vid stort sett vilken svensk mathögtid som…

Lax- och broccolipaj

Nyttig laxpaj med broccoli.

Flädersoppa

Kall soppa med somrig smak som man kan göra hela året om. Flädersoppan kan ätas som den är eller med…

Porsbrännvin

Att research inte riktigt är nationalidolen Ernst Kirchsteigers allra starkaste gren har länge varit uppenbart för alla med någorlunda koll….

Brännvin kryddat med johannesört

En av de absolut bästa växterna att krydda brännvin med är ogräset johannesört som växer vilt i stora delar av…

Sillsnaps

Snaps till sill är en gammal svensk tradition som är djupt rotad i folksjälen. Recepten på snaps, eller akvavit, är…

Bäska droppar

Bäska droppar, eller bäsk eller besk, är en snaps som är kryddad med malört. Malörten ger snapsen dess beska smak.