Buffalo wings

Om du inte redan ätit denna rätt så tycker vi att du bör testa. Buffalo wings är perfekt som tilltugg i soffan med sport på tv:en tillsammans med en kall öl i handen. Du behöver bara lägga cirka tio minuter i förberedelser och därefter sköter sig vingarna sig själv i…

Pluras paella

En paella kan innehålla det mesta, man kan göra den på enbart skaldjur eller så blandar man skaldjur med fisk, kyckling eller kanin. Plura har ätit denna rätt ett otal gånger på olika platser runt om i Spanien och aldrig har de smakat eller sett likadana ut, alla har sitt…

Dim Sum

Kinesiska ångkokta dumplinga som passar som plockmat. Vill man inte göra degen finns den som färdiga plattor i välsorterade mataffärer eller asiatiska butiker.

Tacogratäng

Snabblagad tacogratäng med butiksgrillad kyckling. Är man två som hjälps åt är tacogratängen klar på lite drygt en halvtimme.

Lättlagad kycklinggryta

Har man som familjen Ferry mycket bär i frysen är det jättegott att kunna lägga i svarta vinbär eller blåbär som pricken över i när man serverar en gryta. Har man inte tillgång till egna bär kan man såklart köpa frysta.

Kycklingsallad à la LCHF

God kycklingsallad som passar för den som följer LCHF-diet. Följer man den allra striktaste varianten bör man skippa småtomaterna.

Enkel kyckling Pad Thai

Thaimat-klassiker här i förenklad och lätt försvenskad variant.

Toast Birger Jarl

Matig förrättstoast med kyckling och spenat. Receptet räcker som förrätt till 6 personer.

Hårdkokt ägg

Ägg är både nyttig snabbmat och dekoration.

Tapenadefyllda kycklingbröstfiléer med bandspagetti

Snabblagad festpasta med saftiga kycklingbröstfiléer. Tapenaden är lite starkare än normalt. Men det går såklart bra att köpa färdig och blanda i lite mer vitlök och salt.

Enkel thaigryta

Snabb och enkel tharätt med risnudlar.

Örtpestofyllda baconlindade kycklingfilérullar

Kycklingfiléer som har halverats, plattats till, fyllts med örtpesto, rullats ihop och sen baconlindats. Hälften av örtpeston blandas sen med crème fraiche och till en god passande kall sås.