Pones

Ett LCHF-bröd som antagligen är så nära the real thing man kan komma.

Ostbröd

Bröd är normalt sett en kolhydratbomb. Men detta ostbröd med keso och ägg är rikt på protein istället och kan klassificeras som ett LCHF-bröd.

GI-bröd

Saftigt bröd med förhållandevis lågt glykemiskt index. Detta yoghurtbröd är lämpligt att äta till frukost efter att man gått igenom fas 1, alltså efter de inledande 4 veckorna.

Lepinje

Bröd från Balkan som påminner om pitabröd, men som är så gott att till och med de kräsnaste barn äter det. Passar extra bra till cevapcici. Frys in de som eventuellt blir över.

Kuvertbröd

Små portionsbröd som är lyxiga att servera till de flesta huvudrätter. Har man smör i bröd så håller det sig saftigt längre och det är gott att äta utan att bre smör på. Kuvertbröden kan formas lite hur man vill, som runda eller avlånga bullar, som kringlor eller ta fram…

Sesambröd

Kanonsätt att fräscha upp en en baguette som blivit över. Har man ingen baguette funkar vilket vitt bröd som helst

Svenskt lantbröd

Mustigt svenskt lantbröd.

Kummin- och västerbottensostbröd

Detta saftiga bröd är hållbart, och med ett lager gott smör ovanpå är det en riktig njutning. Servera gärna goda charkuterier till, och saltgurka och rädisor med flingsalt. Hovtraktör Werner Vögeli vurmade mycket för den goda västerbottensosten. Tyvärr är inte Werner med oss längre, men hans mission lever vidare med…

Panforte di Siena (medeltida kryddkaka)

Siena, söder om Florens och dess rival sedan medeltiden, är en oemotståndlig stad högt upp på en kulle med utsikt över den toskanska landsbygden. För det mesta lugn och vilsam. Lätt att gå vilse i trots det naturliga centrumet, det stora, skålformade torget Piazza del Campo, navet som staden växer…

Sicilianskt lantbröd

Det behövs inte surdeg för att göra ett mustigt vitt bröd. Detta sicilianska lantbröd får härligt knaprig skorpa och ett läckert inkråm.

Gotlandslimpa

Ett skållat bröd från Sveriges största ö.

Brytbröd med surdeg

Gott tillbehörsbröd med surdeg. Använd din favoritsurdeg.