Studio 54

Studio 54 var en legendarisk nattklubb i New York med en topp under den hetaste discoeran på 70- och 80-talet. ‘The Studio’ som den kallades var så het att till och med kändisar hade svårt att ta sig förbi dörrvakten…

Gibson

Om mant byter ut oliven i Dry Martini mot två syltlökar blir det en Gibson.

Sprudlande kärlek

Lyxig champagnedrink som smakar kärlek. Receptet är givetvis för två personer, precis som lycklig kärlek.

Bolli Stolli

Dekadent champagnedrink med hög alkoholhalt.

Kir Royal

Lättblandad drink med bara två ingredienser. Champagnen ska vara väl kyld och crème de cassis 20 grader. Kir Royal är en drink som är enkel att göra till ett stort sällskap.

Sillsnaps

Snaps till sill är en gammal svensk tradition som är djupt rotad i folksjälen. Recepten på snaps, eller akvavit, är många och goda. Trevligast blir det om man gör en egen snaps till sillen.

Bäska droppar

Bäska droppar, eller bäsk eller besk, är en snaps som är kryddad med malört. Malörten ger snapsen dess beska smak.

Cape Cod

En syrlig och frisk drink med härlig tranbärssmak.

Espresso Martini Slim

Vaniljvodka ger sötma till drinken. Vill du i stället ha stark kaffesmak går det utmärkt att använda vanlig vodka. En perfekt drink att både inleda och avsluta en god middag med.

White lady

En klassisk gindrink som garanterat får igång även de tröttaste smaklökarna. Till de som tycker den är för citrusdominerad kan man göra som Nigella Lawson gör och tillsätta lite sockerlag. White lady är en variant på drinken sidecar.

Negroni

Negroni är en lättblandad, snygg och god välkomstdrink. Stimulerar garanterat aptititen. Skapades 1919 av den italienska familjen Negroni i Treviso som en förfining av den på den tiden ack så populära drinken Americano. Familjens företag tillverkar än idag denna cocktail färdigblandad på flaska under namnet “Antico Negroni 1919”.

Mauresque

Klassisk anisette-drink från Frankrike.