Fetaostlax

Fetaostlax håller på att bli en modern klassiker när svenskarna överger fettskräcken. Ett lager med smulad fetaost gör den tråkigaste frysdisklaxen till en smakrik rätt på under en halvtimme. Servera med kokt potatis eller om man äter LCHfF eller GI så serverar man med till exempel kockt broccoli.

Lagrad matjessill med brynt smör och potatis

Extralagrad matjessill, som kan köpas hos din fiskhandlare, är lagrad i ett år och har en kraftigare smak än vanlig matjessill.

Ugnsbakad lax på vindoftande grönsaksbädd

En lättlagad spansk inspiration som förgyller sommardagarna. Jag tar ofta med mig den ner till stranden och äter den lufttempererad, vilket blir ett skönt sätt att tillbringa dagen på. /Hannu Sarenström

kall kokt lax med pepparotssås

Smaskig och festlig LCHF-rätt med svenska smaker.

Laxlåda

Björn Ferrys laxlåda som han föll pladask för eftersom den är urenkel och vansinnigt god. Laxlådan kan förändras i det oändliga. Byt ostsort, byt grönsaker eller byt ut laxen mot bacon eller skinka. Allt blir lika gott!

Västerbottenchips

Gott och lättlagat tilltugg med rökt lax, löjrom och crème fraiche skapat av Cathrine Schück till OS-guldmedaljören Björn Ferry. Passar som ensam förrätt eller tillsammans med stekt eller kokt fisk.

japansk laxfilé i ugn

Härlig laxfilé i ugn med sushi-smaker. Är man extra förtjust i wasabi kan man tom ta lite mer än det största mängden.

Sallad niçoise

Matiga sallader kan man inte få för många av. Inte när det är sommar och varm i alla fall. En av de mest berömda är Rivierans sallad nummer ett: Sallad Niçoise. Problemet, om man är matnörd i alla fall, är att receptet till Sallad Niçoise varierar kanske mest av alla…

Pepparrotssill

En enkel och snabb sillinläggning för den som gillar pepparot. Passar på både julbordet och andra smörgåsbord.

Strömmingslåda

Fisk- och skaldjursrätter, som till exempel denna strömmingslåda, har sin givna plats på julbordet och smörgåsbordet.

Knaperstekt sej med bondbönor i tryffel, rödbetsfondant och ängssyra

Sej tillhör torskfamiljen och är en av de få fiskar man fortfarande kan äta med gott samvete. Köp inte sej som kommer från Island eller Färöarna, där trycket är för hårt, och tänk på att filéerna ska vara längre än 30 cm, annars har fiskarna inte haft tid att fortplanta…

Tacofisk

Lättlagad och barnvänlig fiskrätt. Servera med ris eller pressad potatis och extra tacosås.