Buffalo wings

Om du inte redan ätit denna rätt så tycker vi att du bör testa. Buffalo wings är perfekt som tilltugg i soffan med sport på tv:en tillsammans med en kall öl i handen. Du behöver bara lägga cirka tio minuter i förberedelser och därefter sköter sig vingarna sig själv i…

Pulled Pork

Amerikansk slowfood-klassiker som först på senare år nått våra breddgrader och redan håller på att bli ett skämt i klass med tacopajen. Det är dock lite elakt eftersom detta är riktig mat och ett utmärkt sätt att använda fläskkarrén på. Servera med hamburgerbröd, avokado, löken från grytan och mer barbequesås.

Almendras Fritas

Denna klassiska tapas är ett perfekt snack som man svänger ihop på några minuter. Mycket nyttigare och godare än de salta nötter man köper i butiken.

Pasta al forno di Sophia Loren

Detta är en bra bjudrätt tycker den napolitanska skådespelerskan Sophia Loren. I sin kokbok Recepies and Memories från 1998 skriver hon att pasta al forno är perfekt att förbereda i förväg och ta med till en fest och gratinera färdig där. Eller att ha med sig som en present. Eller…

Chuleton med padrones och hackad sallad

Grillad entrecote på benet med padrones, hackad sallad och rostad potatis. En av mina favoriträtter de senaste åren. Köp en skiva entrecote, 5 cm tjock, den ska väga runt ett kilo. Den räcker till 2-3 personer beroende på hur hungrig man är, äter man förrätt och efterrätt så räcker den…

Pluras paella

En paella kan innehålla det mesta, man kan göra den på enbart skaldjur eller så blandar man skaldjur med fisk, kyckling eller kanin. Plura har ätit denna rätt ett otal gånger på olika platser runt om i Spanien och aldrig har de smakat eller sett likadana ut, alla har sitt…

Crema di ricotta alla frutta fresca

Färsk frukt med ricotta, från Sicilien. Detta är samma kräm som man fyller cannoli med, de friterade rör som serveras överallt på Sicilien. Helt enkelt ricotta som sötas och vispas och blir ett friskt och magert alternativ till vispgrädde. På Sicilien använder man helst färsk ricotta som smakar mer, och…

Moriska spett

Ännu en rätt som Plura stötte på i Soller. Servera den som en förrätt eller som en tapasrätt bland andra.

Kokt vit sparris med halstrad chorizo

Jag använder ofta charkprodukter som smakbärare i olika maträtter, det är ett smidigt sätt att plocka fram mycket smak. Och som du vet finns det hur många olika korvar som helst att välja på, men undvik medvurstar eftersom de tillför en märklig syrlig smak som vi inte alltid eftersträvar. /Hannu…

Enkel oxfilékänsla med fransyska och kantareller

Med kantareller och lite grädde kommer man långt i sommarköket.

Cheesecake med bär- och citrustopping

Klart att cheesecaken toppas med säsongens goda bär, vilket ger en skön avslutning till sommarkalaset.

Chokladmousse LCHF

Smakrik och kolhydratfattig chokladmousse, men man bör ändock servera den i ganska små portioner för att vara på den säkra sidan. Men det är ändå alltid första skeden dessert som är den godaste.