Salviastekt kalkonbröst med getostgratinerad majrova och tomatsky

Kalkonuppfödningen har en del hinder att komma över för att den på ett smidigt sätt ska kunna ske ekologiskt. Kalkoner…

Helstekt fasan med calvadosgräddsås

Vem har sagt att fasan är torrt? Det hänger inte på fågeln, det hänger på kocken! Fasanen behöver inte späckas…

Vildgåsbröst med tillbehör

Vildgåsen jagas i augusti till december med lite lokala avvikelser.

Stekt gås

Gås äter man traditionellt på mårtensafton 10 november. Traditionen finns främst i Skåne och Tyskland. Som förrätt innan äter man…

Fasan i lergryta

Ett recept med fasan tillagat i en klassisk lergryta. Lergrytan passar extra bra till fågelkött som fasan eftersom grytan minskar…

Kalkonschnitzel med solroscrème

En lättlagad och nyttig rätt med kalkonschnitzel. Kalkonschnizel är väldigt mört och snabbstekt.

Hel kalkon i ugn

En helstekt kalkon är en klart imponerande syn på matbordet. Kalkonen är fylld med katrinplommon och ska serveras med sås,…

Kycklinggratäng Mango Chutney

En het indonesisk kycklinggratäng. Servera kycklinggratängen med ris och kokta grönsaker. Kycklinggratängen går snabbt att tillaga.

Mangoglaserad kycklingklubba

En billig festrätt. Servera gärna kycklingklubborna med klyftpotatis.

Steka ankbröst

Ankbröst är festligt. Det mörka och smakrika köttet är lätt att tillaga. Ankbröst har fettsidan kvar, därför behövs inget tillsatt…

Pekinganka

Pekinganka är en klassisk rätt från nordöstra Kina. En ganska komplicerad rätt med tanke på hur få ingredienser det är.

Ankbröst med ingefära och mangopuré

Det här är riktig lyxig festmat. Mangosåsen passar utmärkt med det möra ingefärsmarinerade ankköttet. Det är viktigt att man inte…