Rostade hasselnötter

Rostar man sina hasselnötter får de en extra smakdimension. De blir då lämpliga att äta som de är eller ha…

Ostsufflé

Snyggt tillbehör till finmiddagen. Ostsufflé är betydligt enklare att göra än det ser ut.

Choklad- och kolapaj med cointreaugrädde

En härligt chokladig efterrättspaj som bör förberedas minst 3 timmar innan den ska serveras. Den mörka Chokladens bitterhet balanseras med…

LCHF-crepes

Goda crepes med få kolhydrater och inget gluten.

Tournedos

En av livets absoluta njutningar är en mör köttbit som stekts till perfektion. Vad som är perfektion varierar såklart beroende…

Kuvertbröd

Små portionsbröd som är lyxiga att servera till de flesta huvudrätter. Har man smör i bröd så håller det sig…

Enkel bearnaisesås

Fräsch och snabblagad bea som passar till det mesta i köttväg. Denna bearnaisesås görs från grunden utan problem och innehåller…

Oeufs à la coque

Vill man koka ägg på franska så är oeufs à la coque ett bra val. Dessa löskokta ägg passar bra…

Sallad niçoise

Matiga sallader kan man inte få för många av. Inte när det är sommar och varm i alla fall. En…

Rostade kastanjer

Kastanjer från Medelhavsregionen är en delikatess och kan, om de ugnsrostad, ätas både som en enkel efterrätt eller som tillbehör…

Chokladtarte med ricotta, pinjenötter och rårörd hallonsås

Tja, vad ska man säga, mer än att ingen kommer att bli besviken…

Chèvregratinerad rotselleri

Ett recept ur Coop provköks utmärkta Vår Kokbok.