
Chiafrön har ätits av indianstammar i Sydamerika i tusentals år. Sedan några år tillbaka har de även “upptäckts” av oss andra. Vi är lite lätt efter kan man säga. De anses extremt lämpliga för fysiskt aktiva personer. Chiafrön innehåller massor av mineraler och vitaminer, men framförallt så är de en…

Rostar man sina hasselnötter får de en extra smakdimension. De blir då lämpliga att äta som de är eller ha i müsli. De kan även hackas och användas som topping på glass. Vill man kan man mala dem till mjöl och bli en ingrediens i hemgjord nougat.

Det är busenkelt att göra egna soltorkade tomater. Det enda som krävs är smakrika tomater och lite tålamod.

En lättlagad spansk inspiration som förgyller sommardagarna. Jag tar ofta med mig den ner till stranden och äter den lufttempererad, vilket blir ett skönt sätt att tillbringa dagen på. /Hannu Sarenström

Ett vitt mos nästan fritt från kolhydrater. Blomkålsmos är dessutom riktigt gott. Servera blomkålsmoset till allt som man normalt har potatis till.

Härlig gratäng med blomkål. Kan användas som tillbehör till det mesta och fungerar som fullgod ersättare för potatisgratäng om man vill undvika kolhydrater.

Broccoli är egentligen en medelhavsväxt, men eftersom den är så härdig kan den odlas i stora delar av vårt avlånga land. Broccolin har över 2000 år på nacken som matväxt, men det var först på 1950-talet som den blev riktigt populär. Receptet är på hur man kokar färsk broccoli, vill…