Snabblagad pastagratäng med bacon som uppskattas av hela familjen. Servera pastagratängen med en enkel fräsch sallad.
Italiensk pastagratäng
Ingredienser (4 portion)
4 portioner penne
2 paket bacon
6-8 schalottenlökar
2 morötter
2-3 finhackade vitlöksklyftor
2 dl vitt vin
3 msk tomatpuré
2 tsk torkad oregano
nymald svartpeppar
salt
olivolja
1 näve färsk basilika
2 dl grovt riven parmesanost
Tillagning
Koka pastan enligt paketets anvisningar.
Sätt ugnen på 225 grader.
Strimla baconet. Skala och skiva schalottenlökarna. Skala och slanta morötterna.
Fräs bacon i en panna i sitt eget fett. Tillsätt grönsaksstrimlorna inklusive vitlöken efter en stund och låt dem fräsa med.
Tillsätt vitt vin och tomatpuré. Krydda med oregano, salt och svartpeppar.
Lägg hälften av pastan i en smord ugnssäker form. Häll på baconröran. Täck med resten av pastan. Strö basilika och parmesanost över.
Gratinera i ugn 15 minuter. Håll lite koll så det inte bränns. Täck isåfall med aluminiumfolie.
Servera med sallad.