Italiensk pastagratäng

Snabblagad pastagratäng med bacon som uppskattas av hela familjen. Servera pastagratängen med en enkel fräsch sallad.

Ingredienser (4 portion)

4 portioner penne
2 paket bacon
6-8 schalottenlökar
2 morötter
2-3 finhackade vitlöksklyftor
2 dl vitt vin
3 msk tomatpuré
2 tsk torkad oregano
nymald svartpeppar
salt
olivolja
1 näve färsk basilika
2 dl grovt riven parmesanost

Tillagning

Koka pastan enligt paketets anvisningar.

Sätt ugnen på 225 grader.

Strimla baconet. Skala och skiva schalottenlökarna. Skala och slanta morötterna.

Fräs bacon i en panna i sitt eget fett. Tillsätt grönsaksstrimlorna inklusive vitlöken efter en stund och låt dem fräsa med.

Tillsätt vitt vin och tomatpuré. Krydda med oregano, salt och svartpeppar.

Lägg hälften av pastan i en smord ugnssäker form. Häll på baconröran. Täck med resten av pastan. Strö basilika och parmesanost över.

Gratinera i ugn 15 minuter. Håll lite koll så det inte bränns. Täck isåfall med aluminiumfolie.

Servera med sallad.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält