Cordon Blue

Cordon Bleu (fra. “blått band”) är en benämning som används på en rad företelser. Den mest kända är restaurangskolan Le Cordon Bleu, som årligen utbildar 20.000 elever i 5 länder i kokkonstens ädla lagar. Men Cordon Blue är även en maträtt som i huvudsak består av kött, skinka och ost. Cordon-Bleu är även namnet på en av Stockholms bästa butiker för köksartiklar. Detta är dock receptet på maträtten Cordon Bleu.

Ingredienser (4 portion)

4 kycklingbröstfiléer, skinkschnitzel eller lövbiff
4 tunna skivor skinka
4 tjocka skivor vällagrad ost av schweizertyp
mjöl
1 ägg
¾ dl mjölk
ströbröd

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader.

Platta till kycklingfilén och skär därefter ett snitt genom den. Lägg en skiva skinka runt en bit ost och lägg in den i snittet. Säkra eventuellt med en tandpetare.

Doppa därefter kycklingfilén i mjöl, sedan i uppvispat ägg uppvispat med mjölk och därefter i ströbröd. Bryn 3-4 minuter per sida i en stekpanna.

Lägg filéerna i ett ugnsäkert fat och sätt in i ugnen 8-10 minuter tills den är helt genomstekt.

Servera med klyftpotatis eller pommes frites och sås och kokta gröna ärtor.

Fler liknande recept