Älgrulader med kantareller

Tänk på att ruladerna alltid ska bräsera så länge så att köttet verkligen blir mört, att köttet får den tid…

Lammbogstek med ragu på polkabetor, smålök, kantareller och puylinser

På lammets framdel, där skuldran sitter, styckar man fram bogsteken. Vanligast är att den går ner som grytbitar eller i…

Fem timmars jerk-karré med mango-black bean salsa

Jerk är en populär kryddblandning och marinad från Jamaica. Den har bland annat smak av de inhemska kryddorna kryddpeppar och…

Revbensspjäll med aprikosglaze

Tycker man om fläsk så kommer man att älska den här rätten! Det är det möraste som finns. Frukten ger…

Ångbåtsbiff – Biff anno 1926

Kommer du ihåg hur en gammaldags biff med lök smakade? En sådan där som serverades på olika ölkafeer och enklare…

Kyckling med schalottenlök och oliver

En rätt som sköter sig själv i ugnen. Frisk och god och dessutom snygg. Servera med bröd och sallad, eller…

Helstekt fasan med calvadosgräddsås

Vem har sagt att fasan är torrt? Det hänger inte på fågeln, det hänger på kocken! Fasanen behöver inte späckas…

Enkel chiligryta

Enkel chiligryta med nötkött.

Älgstek

Denna mustiga älgryta värmer gott i höstmörkret. Sverige har världens näst största älgbestånd med drygt 300.000 djur. Endast Ryssland har…

Gin och Tonic GT

Klassisk engelsk snabblandad drink.

Oxgryta

Ett enkelt och riktigt gott recept på oxgryta (B½uf en daube) skapat av Danyel Couet. Bilden är tagen av David…

Pocherad torskrygg på rotfruktsbädd med limecrème

Gott och nyttigt, speciellt på sensommaren eller hösten när rotfrukterna är som finast.