Helstekt lammkrona med Borsséns brödsallad

Lammkrona är en förvånansvärd lätt anrättning att imponera med. Den svåraste biten är att forma och binda upp kronan så…

Köttfärsjärpar

Järpe är som alla vet en vild fågel, en välsmakande skogshöna som trivs bäst i granskogar. Den påminner om orre…

Cordon Blue

Cordon Bleu (fra. “blått band”) är en benämning som används på en rad företelser. Den mest kända är restaurangskolan Le…

Friterad bergtunga från Bohuslän

Att fritera är inte helt livsfarligt, däremot är nyfriterat farligt gott. Fritering är en tillagningsteknik som är mycket uppskattad. Man…

Fetaostgratinerad fläskfilé

Lättlagad fläskfilé i ugn. Den blir dessutom riktigt nyttig om man gör salladen till.

Kalvfärsjärpar

Festligare färsrätt med mör kalvfärs. Svensk husmanskost som man mår bra på helt enkelt.

Hel inbakad fläskfilé med gorgonzolasås

En bra bjudrätt som man kan förbereda ända fram till den slutgiltiga ungsgratineringen. Servera med potatisgratäng, potatisklyftor eller pommes Anna.

Inbakad fläskfilé

En klassisk bjudrätt som man kan förbereda fram till den avslutande ungsgräddningen. Servera med potatisgratäng eller pommes Anna. Om man…

Cannelloni

En festlig och krämigt god italiensk pastarätt. Detta recept innehåller köttfärs och påminner om lasagne. Servera med en fräsch caprese-sallad.

Chèvrekyckling

Smaktriangeln getost, rosmarin och svarta vinbär är milt sagt magisk i denna festliga kycklingrätt. Såsen kan förberedas.

Ugnsbakad hälleflundra

Hälleflundran är helt klart en kandidat till titeln världens godaste fisk. Och den är inte bara god, den är lätt…

Fläskfilérulader med salvia

Ett smakrikt sätt att tillaga fläskfilé på. Den färska salvian och kalvfonden ger rätten en härlig inramning.