Chuleton med padrones och hackad sallad

Grillad entrecote på benet med padrones, hackad sallad och rostad potatis. En av mina favoriträtter de senaste åren. Köp en…

Tjälknöl med krämig zucchinisallad

Tjälknöl är ett perfekt sätt att laga fruset kött på. Sätt in det i ugnen över natten – köttet lagar…

Inbakad lax

Ganska billig men ändå festlig och god fiskrätt med laxfilé. Smördegen kan man antingen göra själv enligt det skapligt enkla…

Enkel bearnaisesås

Fräsch och snabblagad bea som passar till det mesta i köttväg. Denna bearnaisesås görs från grunden utan problem och innehåller…

Lamm i dillsås

Recept på klassikern lamm i dillsås ur Pluras kokbok.

Salviastekt kalkonbröst med getostgratinerad majrova och tomatsky

Kalkonuppfödningen har en del hinder att komma över för att den på ett smidigt sätt ska kunna ske ekologiskt. Kalkoner…

Rosmarinstekt havsabborre med bulgur

Havsabborre är en fisk med vitt och fast kött. Lägg i lite saffran i bulgurkoket. Då får hela rätten smak…

Lammlägg med trumpetsvampsrisotto och rostad vitlök

Riktig slow food som tar sin tid men är väl värt besväret. En mustig, långkokt lammrätt där köttet faller från…

Lammbogstek med ragu på polkabetor, smålök, kantareller och puylinser

På lammets framdel, där skuldran sitter, styckar man fram bogsteken. Vanligast är att den går ner som grytbitar eller i…

Revbensspjäll med aprikosglaze

Tycker man om fläsk så kommer man att älska den här rätten! Det är det möraste som finns. Frukten ger…

Coeur de filet provençale – oxfilé på potatisbädd

Klassisk svensk finmat med proveçalska smaker. Här i Vår Kokboks variant.

Helstekt fasan med calvadosgräddsås

Vem har sagt att fasan är torrt? Det hänger inte på fågeln, det hänger på kocken! Fasanen behöver inte späckas…