Viltfärsbiffar med svamp- och lingonbulgur

Den klassiska rätten köttbullar med lingonsylt i en lite nyttigare variant. Viltfärs kan man ganska lätt hitta fryst i de flesta delar av vårt avlånga land. Bulgursalladen med de hela lingonen blir fisk och god i smaken.

Lingon är rika på C-vitamin. Dessutom innehåller de kalium, kalcium, magnesium och fosfor. Vitamin E och mangan, som finns i lingon, är antioxidanter och hjälper till att hålla de farliga fria radikalerna på låga nivåer.

Ingredienser (4 portion)

4 portioner bulgur
4 enbär
500 g viltfärs, t. ex. hjort eller älg
1 ägg
2 msk vispgrädde
salt och peppar
smör eller olja
500 g champinjoner eller annan svamp
2 dl frysta lingon
salt och peppar
blandad sallad

Tillagning

Koka bulgurn enligt anvisningarna på forpackningen.

Stöt enbären i en mortel och lägg i en bunke. Lägg i färs, ägg och grädde och blanda om ordentligt. Tillsätt salt och svartpeppar.

Forma farsen till 8 biffar. Stek i smör eller olja cirka 5 minuter per sida på medelvärme.

Rensa svampen och skär i skivor. Stek svampen lätt och blanda med den fardigkokta bulgurn och lingonen. Salta och peppra lite extra.

Servera med blandad sallad.

You May Also Like

1.Penny

Jag är en nybörjare på att äta nyttigt, men detta fick mig verklugen inspirerad att fortsätta. tack Klara!!!
2.Gervais

Kan bara hålla med föregående talare. Smaskens.


* = Obligatoriskt fält