Koka broccoli

Broccoli är egentligen en medelhavsväxt, men eftersom den är så härdig kan den odlas i stora delar av vårt avlånga land. Broccolin har över 2000 år på nacken som matväxt, men det var först på 1950-talet som den blev riktigt populär. Receptet är på hur man kokar färsk broccoli, vill…

Färskpressad apelsinjuice

Den nyttigaste juicen pressar man själv. Då blir den dessutom äkta färskpressad. Apelsiner har sin bästa säsong runt juletid.

Viltfärsbiffar med svamp- och lingonbulgur

Den klassiska rätten köttbullar med lingonsylt i en lite nyttigare variant. Viltfärs kan man ganska lätt hitta fryst i de flesta delar av vårt avlånga land. Bulgursalladen med de hela lingonen blir fisk och god i smaken. Lingon är rika på C-vitamin. Dessutom innehåller de kalium, kalcium, magnesium och fosfor….

Fänkåls- och apelsinsallad

En frisk och smakrik sallad signerad Tomas Tengby.

Stekta svartrötter med pumpa och paprika, mangold och bönpuré

Många har uppfattningen att det är jobbigt och skitigt att använda svartrötter. Jag tycker att smaken uppväger, och att de är väl värda att använda oftare. Svartrötter innehåller mycket C-vitamin, vilket är svårt att tro eftersom de växer rakt ner i jorden. Växtsättet gör dem problematiska att dra upp, de…

Blåbärssoppa med lavendelmousse

Ett recept som passar både som efterrätt och till ett kaffekalas i bersån.

Citronsorbet

Läskande sorbet med citronsmak som passar som rörstsläckare eller mellanrätt under en hedonistiskt måltid.

Blåbärssmoothie med nyttiga bär

Nyttig smoothie med blåbär, gojibär och tranbär.

Gratinerad blomkål

Snyggt och gott tillbehör till många LCHF-rätter. Blomkål innehåller mycket kostfibrer, folsyra och c-vitamin. Blomkål tros även hindra tillväxt av både bröst- och prostatacanacer.

Tequila sunrise

Tequila Sunrise är en drink kan göras på två olika sätt. Originaleversionen innehöll tequila, crème de cassis, limejuice och sodavatten. Den numera förhärskande varianten görs på tequila, apelsinjuice och grenadine. Tequila Sunrise betraktas som en long drink och serveras vanligtvis i ett highballglas.

Sallad med grillad lax

En mycket god och likaledes extremt nyttig sallad med grillad lax.

Citronvinegrette

Variant på vinägrette med citron. Kan även kallas citronette. Vill ge den mer smak kan man tillsätta lite dijonsenap.