Lagrad matjessill med brynt smör och potatis

Extralagrad matjessill, som kan köpas hos din fiskhandlare, är lagrad i ett år och har en kraftigare smak än vanlig matjessill.

Pepparrotssill

En enkel och snabb sillinläggning för den som gillar pepparot. Passar på både julbordet och andra smörgåsbord.

Sillbullar med sockerärter och korintsås

Sillbullar med korintsås är en rätt jag i högsta grad förknippar med farmor Cecilia. Förr i tiden, när vi åt åtskilligt mycket mer sill än nu, var både hon och andra husmödrar tvungna att variera tillagningen av sill, och då blev det ibland sillbullar med korintsås. Sillbullar är en typisk…

Sillgratäng

Läcker sillgratäng till jul- eller smörgåsbordet.

Farmors sillsallad

En gammeldags sillsallad hämtad ur Leif Mannerströms utmärkta Julkokbok.

Glasmästarsill

Den här sillen är något av en favorit. För mig, och för de flesta tror jag. Den är fräsch och smakrik och är inlagd i en klar lag. Som med alla sillinläggningar, ta dig tiden att lägga in själv. Det är värt besväret – för det blir så gott.

Ugnsstekt sill med bulgur och rödbetstzatziki

Att steka sill i ugnen är smidigt och genererar lite mindre stekos i köket. Dessutom är det enkelt och blirfantastiskt gott. Kokta rödbetor med crème fraiche blir friskt och vackert till.

Matjestårta

God matjestårta som passar bra på både till studentbuffén, midsommarafton och sommarfesten. Matjessilltårtan kan göras någon dag i förväg och förvaras i kylen.

Currysill

En lite mer exotisk sill som man kan servera som lättare lunch eller vid stort sett vilken svensk mathögtid som helst.

Sillsnaps

Snaps till sill är en gammal svensk tradition som är djupt rotad i folksjälen. Recepten på snaps, eller akvavit, är många och goda. Trevligast blir det om man gör en egen snaps till sillen.

Påsksill

En god förrätt på en påskmiddag eller som inslag på en påskbuffé.

Glöggsill

En julsill med smak av glögg. Glöggsill går snabbt att göra, så gör inte mer än vad som går åt.