Omelett med tryffel

Tryffel är väl inte vardagsmat precis, men det händer ju att man snubblar över det ibland, snubblar var kanske inte rätt ord, men ni förstår säkert vad jag menar. I mitt fall blev jag uppringd av en fransk kock som hade känningar i Piemonte och vi kunde få köpa för det facila priset av 28 000 kr kilot. Det är extremt billigt ska tilläggas. Jag köpte en liten knöl vi albatryffel för 1500 kr, lite extravaganser måste vi ju ha på dessa sidor.

Tryffel passar väldigt bra med ägg, eller bara riven över pasta och i potatismos, busenkelt, svindyrt och grymt gott.

Här kommer ett recept på en omelett för 1 person, är ni två gör ni två omeletter, är ni fyra, gör fyra, eller så gör ni en stor, men det blir inte lika raffinerat. /Plura

Ingredienser (1 portion)

2 ägg
tryffel
salt och peppar
olivolja
smör

Tillagning

Vispa äggen grovt med salt och peppar.

Hetta upp en stekpanna, 15-17 cm i diameter, med olivolja och smör, häll äggsmeten och stek tills smeten stannat men fortfarande är lite lös på ovansidan.

Hyvla elelr skär tunna skivor tryffel över omeletten och vik ihop på en tallrik, garnera med mer tryffel. Njut!

Fler liknande recept