Chuleton med padrones och hackad sallad

Grillad entrecote på benet med padrones, hackad sallad och rostad potatis. En av mina favoriträtter de senaste åren. Köp en…

Omelett med tryffel

Tryffel är väl inte vardagsmat precis, men det händer ju att man snubblar över det ibland, snubblar var kanske inte…

Pluras paella

En paella kan innehålla det mesta, man kan göra den på enbart skaldjur eller så blandar man skaldjur med fisk,…

Moriska spett

Ännu en rätt som Plura stötte på i Soller. Servera den som en förrätt eller som en tapasrätt bland andra.

Lamm i dillsås

Recept på klassikern lamm i dillsås ur Pluras kokbok.

Magdas ugnsbakade toscaäpplen

Plura Jonssons (Eldkvarn) mammas paradefterrätt från barndomen. Plura säger själv att man inte kunde sluta äta dess äpplen, det kunde…

Nudelsoppa Chinatown

När Plura Jonsson pendlade över Atlanten till New York i början av 2000-talet vandrade han dagligen och lärde sig snart…