Chuleton med padrones och hackad sallad

Grillad entrecote på benet med padrones, hackad sallad och rostad potatis. En av mina favoriträtter de senaste åren. Köp en skiva entrecote, 5 cm tjock, den ska väga runt ett kilo. Den räcker till 2-3 personer beroende på hur hungrig man är, äter man förrätt och efterrätt så räcker den…

Omelett med tryffel

Tryffel är väl inte vardagsmat precis, men det händer ju att man snubblar över det ibland, snubblar var kanske inte rätt ord, men ni förstår säkert vad jag menar. I mitt fall blev jag uppringd av en fransk kock som hade känningar i Piemonte och vi kunde få köpa för…

Pluras paella

En paella kan innehålla det mesta, man kan göra den på enbart skaldjur eller så blandar man skaldjur med fisk, kyckling eller kanin. Plura har ätit denna rätt ett otal gånger på olika platser runt om i Spanien och aldrig har de smakat eller sett likadana ut, alla har sitt…

Moriska spett

Ännu en rätt som Plura stötte på i Soller. Servera den som en förrätt eller som en tapasrätt bland andra.

Lamm i dillsås

Recept på klassikern lamm i dillsås ur Pluras kokbok.

Magdas ugnsbakade toscaäpplen

Plura Jonssons (Eldkvarn) mammas paradefterrätt från barndomen. Plura säger själv att man inte kunde sluta äta dess äpplen, det kunde bli två tre stycken fast magen redan var full av mat.

Nudelsoppa Chinatown

När Plura Jonsson pendlade över Atlanten till New York i början av 2000-talet vandrade han dagligen och lärde sig snart vart man fick god och billig lunch. Den här läckra nudelsoppan åt han ofta på en liten kinesisk restaurang på The Bowery i Chinatown.