Magdas ugnsbakade toscaäpplen

Plura Jonssons (Eldkvarn) mammas paradefterrätt från barndomen. Plura säger själv att man inte kunde sluta äta dess äpplen, det kunde bli två tre stycken fast magen redan var full av mat.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

4 fasta äpplen, skalade och urkärnade
Lag
3 dl vatten
1 ½ dl socker
½ citron, pressad
Toscasmet
50 g smör
50 g hyvlad mandel
¾ dl socker
2 msk grädde
2 msk vetemjöl

Tillagning

Koka upp vatten, socker och citronjuice.

Lägg i äpplena och låt koka upp under lock, ställ åt sidan och låt stå 10 minuter.

Smält smöret, blanda ner de övriga ingredienserna och låt koka upp.

Låt äpplena rinna av och lägg dem i en ugnssäker form och täck med toscasmet.

Grädda i ugn c:a 10 minuter på 225 grader.

Servera med ovispad tjock grädde eller vaniljglass.

Fler liknande recept